KONYSİAD, kentteki üniversitelerin rektörleri ile bir

KONYSİAD, kentteki üniversitelerin rektörleri ile bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği (KONYSAİD), Antalyadaki iki üniversitenin rektörleri ile bir araya geldi.
     KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ile dernek üyeleri, bir restoranda düzenlenen toplantıda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ile bir araya geldi.
     Kaplan, burada yaptığı konuşmada, Antalyanın üniversiteler kenti olma yolunda önemli adımlar attığını ifade ederek, kentteki iki üniversitenin rektörünü ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Her iki üniversitenin yaptığı çalışmalara dair bilgilendirmenin yapılacağı toplantıyı çok önemsediklerinin altını çizen Kaplan, günümüzdeki en değerli metanın bilgi olduğunu, bunu da üniversitelerin ürettiğini belirtti.
     Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktepe ise yeni kurulan üniversitelerinin kısa zamanda belirledikleri yol haritasında önemli yol kat ettiklerini ifade etti.
     Üniversitelerini 6 önemli ayak üzerine kurduklarını anlatan Göktepe, bu ayakları güçlü mütevelli heyet, nitelikli akademik kadro, üniversitenin uluslararası niteliği, kaliteli dil eğitimi, üniversitenin öğrencilerini sunduğu imkanlar ve doğal kampüs olarak sıraladı.
     Göktepe, üniversitelerinde 48 ayrı ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını, toplam öğrenciye oranlandığı zaman bunun yüzde 35 gibi bir rakam olduğunu kaydetti.
     Turizm konusunun kendileri için öncelikler listesinde ilk sırada yer aldığına vurgulayan Göktepe, turizme ara eleman değil, yönetici tepe elemanı yetiştirmeyi hedeflediklerinin söyledi.
     Akdeniz Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe de özellikle sağlık alanında Akdeniz Üniversitesinin uluslararası marka haline geldiğini, yaşadığı çeşitli örneklerle anlattı.
     Yaklaşık 60 bin kişilik öğretim üyesi, öğrenci ve çalışan kadrosu ile pek çok alanda önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Kurtcephe, nano teknolojiden nükleer tıpa kadar geniş bir yelpazede yaptıkları çalışmaların çok yakında meyvelerini vereceğini ve kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber KONYSİAD, kentteki üniversitelerin rektörleri ile bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER