Korucular özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor

Korucular özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor -Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu çatısı altında toplanan köy korucuları özlük haklarının iyileştirilmesini bekliyor -GKK ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı


MARDİN (A.A) - İbrahim Sincar - Türkiyede sayıları 70e yaklaşan Geçici Köy Korucuları (GKK) ve Şehit Aileleri dernekleri tek çatı altında toplandı. GKK ve Şehit Aileleri Federasyonu çatısı altında toplanan köy korucuları özlük haklarının iyileştirilmesini bekliyor.
     GKK ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda görevli 60 bin korucu bulunduğunu ve terörden en fazla etkilenen 3 kurumdan birinin mensubu olduklarını belirterek özlük haklarının iyileştirilmesini istediklerini söyledi.
     Türkiye genelinde Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu çatısı altında toplanmaya karar verdiklerini aktaran Kandemir, federasyonu kurmalarının amacının Türkiyedeki bütün korucuları bir araya getirip devletin üst kademelerinde seslerini duyurmak olduğunu, bu kapsamda 25 Ocakta Ankarada federasyonun açılışını yapacaklarını dile getirdi.
     Korucuların mağdur olan bir kesim olduğunu ancak bunun yeterince anlatılamadığını belirten Kandemir, Türkiye genelinde 70e yakın korucu ve şehit aileleri derneği vardı. Biz tek çatı altında toplanmayı daha uygun gördük ve karar vererek birleştik. Genel merkezimiz Ankarada, federasyonumuzun ismi Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu. Başkanlığına da ben seçildim. Amacımız korucuların sorunları özlük haklarını iyileştirmek. Korucuyu herkes silahlı güç olarak görüyor, vuruyor öldürüyor gibi görüyor. Bu yanlış, korucularımız sürekli terör örgütünden zarar gören önemli kurumlardan birisidir. Onun için korucularımız bu konuda gerçekten mağdurdur dedi.
    
     -850 lira maaşla teröre karşı mücadele ediyoruz
    
     Orhan Kandemir, sigortasız ayda 850 lira maaşla teröre karşı mücadeleye katıldıklarını, bu süreçte bin 600 korucunun şehit, binin üzerinde korucunun gazi olduğunu söyledi.
     Köy korucularının şartlarının iyileştirilmesi konusunda Başbakan Erdoğanın kayıtsız kalmayacağına inandıklarını dile getiren Kandemir, şöyle konuştu:
     Şu anda emekli ve gönüllü korucuları da dahil edersek 100 binin üzerinde köy korucumuz var. Türkiyede koruculuk sistemi teröre karşı kuruldu. Sayımız çok, fedakarlığımız çoktur. Asgari ücret alıyoruz, sigortamız yok. Bazen şehit oluyorsunuz bazen gazi ama aldığınız maaş 850 lira. Korucu yaptığı görevle aldığı ücreti kıyaslarsanız çok altında kalıyor aldığı ücret. Kimse bu riske giremez. Kimse bu maaşla terörle mücadele edemez. Buna rağmen bütün gayretimizle görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Özlük haklarının muhakkak iyileştirilmesini istiyoruz. Bu konuya da sayın başbakanımızın el atacağına inanıyorum.
    
     -İmralıdaki görüşmeler-
    
     İmralı görüşmelerinde Başbakan Erdoğanın iyi niyetli olduğuna inandıklarını ve desteklediklerini ifade eden Kandemir, provokasyonlara karşı da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
     Kandemir, Bu süreçte sayın başbakanımızın gerçekten iyi niyetle yaklaştığını görüyoruz. Bu yüzden destekliyoruz. Kim samimi iyi niyetli ise onları destekliyoruz. Bu sürece herkesin katkı sunmasını istiyoruz. Mardinde polise yapılan saldırıyı da nefretle kınıyorum. Bir diyalog kurulduğu zaman birileri bunu baltalamaya çalışıyor. Provokasyonlara dikkat etmemiz lazım. Bazıları bu süreci, birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyor diye konuştu.
    
     -Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır
    
     Türkiyede Kürt sorunu değil terör sorunu olduğunu ifade eden Kandemir, kanın durması için kendilerinin de üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı.
     Bu kan dursun biz her şeye razıyız diyen Orhan Kandemir, Korucular olarak şehitlerimiz içinde Türk, Kürt, Arap ve Süryani de var. Hepsi de canlarımız kardeşlerimiz. Teröre karşı hepsi birlikte mücadele etmişlerdir. Bu süreçte barış olsun terör bitsin gerekirse bize de ihtiyaç kalmasın. Yeter ki bu terör belası bitsin. Ancak korucularımızın bu 30 yıllık emeği de göz ardı edilmesin istiyoruz şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Korucular özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER