Kösedağın yamacında Temmuz ayında kar keyfi

Kösedağın yamacında Temmuz ayında kar keyfi -Sivasın Suşehri ilçesindeki Kösedağın yamacında piknik yapan aileler, Temmuz ayında dağın eteğinde erimeyen karın keyfini çıkarıyor -Kimi aileler ise yemek amacıyla topladıkları karı,


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesindeki Kösedağın yamacında piknik yapan aileler, Temmuz ayında dağın eteğinde erimeyen karın keyfini çıkarıyor.
     İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kösedağ, doğal güzellikleri, bol ve soğuk suyuyla vatandaşların ilgisini çekiyor. Yaz tatilini geçirmek için İstanbuldan ve çeşitli illerden Suşehrine gelen vatandaşlar, Kösedağ eteğinde piknik yapıyor.
     Dağın yamacında Temmuz ayında gördükleri kar manzarası karşısında şaşkınlarını gizleyemeyen vatandaşlar, yaz mevsiminde gördükleri karın keyfini çıkarıyor. Aileleriyle piknik için dağın eteğine gelen çocuklar, kar topu oynayıp yamaçta kayarken, kimi vatandaşlar ise serinlemek için kar yiyor. Kimi aileler ise yemek amacıyla topladıkları karı, bidonlara ve termosa doldurarak köylerine götürüyor.
     İstanbuldan ailesiyle Kösedağa gelen İhsan Er (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağdan topladıkları karı termos ve bidonlara koyarak köyüne götüreceğini belirterek, uygun ortam bulursa erimeyen karı İstanbula götürmeyi düşündüğünü söyledi.
     Dağın yamacında karın keyfini çıkaran 10 yaşındaki Beytullah Bay ise ailesiyle piknik yapmak için geldiği Kösadağda yaz mevsiminde gördüğü karın kendisini çok şaşırttığını ifade etti.
     Çocuklardan Serap Balin ise Temmuz ayında gördüğü bu güzel manzarayı, İstanbulda arkadaşlarına anlatacağını söyledi.
     Piknikçilerin uğrak yeri Kösedağ, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi açıdan da önem taşıyor. Anadolu Selçuklu Devleti ile Moğollar arasında 1243 yılında yapılan Kösedağ Savaşında şehit düşenler, savaşın yapıldığı Kösedağın zirvesinde düzenlenen Köse Süleyman Etkinlikleri ile anılıyor. Her yıl yapılan anma etkinliklerinde, Kuran-ı Kerim okunuyor ve şehitler için dualar ediliyor.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kösedağın yamacında Temmuz ayında kar keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER