Kosova Başbakan Yardımcısı Tahiri, Eskişehirde

Kosova Başbakan Yardımcısı Tahiri, Eskişehirde


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri ve çok sayıda ülkenin bakan ve bakan yardımcısının katıldığı toplantılarda ticari ilişkileri geliştirmek için izlenecek stratejiler görüşüldü.
     Eskişehir Ticaret Odasından (ETO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreni kapsamında Eskişehire gelen ülkelerin temsilcileri ETOnun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.
     Ekonomik ilişkileri değerlendirildiği programa, Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hajdin Abazi, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, Molvoda Gagavuz Yeri Kültür Bakanı Vasili İvançuk, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile ETO Başkanı Harun Karacan katıldı.
     Karacanın Eskişehirin ekonomik potansiyelleri ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdiği toplantıda, Altay, Kırgızistan, Kazakistan, Makedonya, Azerbaycan, Kırım ve Iraktan temsilciler de yer aldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kosova Başbakan Yardımcısı Tahiri, Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER