Kosovalı öğrenciler Bursada

Kosovalı öğrenciler Bursada


BURSA (A.A) - Kosova Priştine Üniversitesi Avrupalı Öğrenciler Birliği (USPE) üyesi 51 öğrenci, 4 günlük ziyaret için geldikleri Bursada, Osmangazi Belediyesini ziyaret etti.
     Konuk öğrencilerle belediye meclis salonunda bir araya gelen Başkan Vekili Recep Koygun, Kosova ile Bursanın tarihten gelen çok sıkı dostluk ilişkisinin bulunduğunu söyledi.
     Osmangazi ilçesinin Kosovadaki Mamuşa ve Obiliç kasabaları ile kardeş şehir olduğunu anımsatan Koygun, Savaş alanında şehit edilen tek Osmanlı padişahı Sultan 1. Murat Hüdavendigarın şehit edildiği Obiliç kasabasında, her yıl Murat Hüdavendigarı anma etkinliği düzenliyoruz. Kosova ve Kosovada yaşayan insanları bizler kardeşimiz olarak görüyoruz. Kosovayı, sadece Türklerin yaşadığı bir ülke olarak değil, bir bütün olarak düşünüp, oradaki kardeş şehirlerimiz aracılığı ile birçok kültürel ve sosyal etkinlik düzenliyoruz dedi.
     Kosova Priştine Üniversitesi Avrupalı Öğrenciler Birliği üyeleri olarak, eğitim programı çerçevesinde Bursaya geldiklerini ifade eden konuk öğrenciler de gezi boyunca Türk halkının gösterdiği yakın ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Öğrenciler, Koyguna teşekkür plaketi takdim etti.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kosovalı öğrenciler Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER