KOÜde diş hekimi öğrencileri beyaz önlük

KOÜde diş hekimi öğrencileri beyaz önlük giydi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri törenle beyaz önlük giydi.
     KOÜden yapılan açıklamaya göre, 22-28 Kasım arasında kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen törene, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Nilgün Özyuva, dekanlar, il protokolü, stajyer öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Törende konuşan Karaosmanoğlu, sağlık sektöründe çalışanların insana hizmet ederek kutsal bir görevi yerine getirdiklerini anlatarak, Her şey para demek değildir. Önce insana değer vermeliyiz. Onları dinleyip anlarsak, pek çok sorun kendiliğinden çözülecektir. Sizlerin Kocaeli Üniversitesi mezunu olarak en iyi diş hekimleri arasında yer alacağınıza inanıyorum ifadelerini kullandı.
     Prof. Dr. Komsuoğlu da Üniversitemiz, görülebilir ve hissedilebilir çalışmaları ile Türkiyede ön planda olan bir üniversitedir. Fakültemiz ise hocaları çalışkan, öğrencileri dinamik olan iyi bir fakültedir dedi.
     Diş Hekimliği Fakültesini tanıtan bir sunum yapan Dekan Prof. Dr. Karaman, Her zaman doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişilerle olun. Sizler iyi birer diş hekimi, belki ileride dekan, hatta rektör olabilirsiniz. Ama şunu unutmayın önce insan olmalısınız şeklinde konuştu.
     Mesleğinde 25inci yılını kutlayan Diş Hekimleri Odası Başkanı Nilgün Özyuva, düzenlenen törenin manevi atmosferinden etkilendiğini ve öğrencilik yıllarını hatırladığını ifade ederek, önlük giyen öğrencileri tebrik etti.
     Öğrenciler adına bir konuşma yapan dönem birincisi Canan Akdeniz de diş hekimi olma yolundaki duygularını anlattı. Fakülte öğrencilerinin mini bir konser de verdiği törende, başarılı öğrencilere belgeleri verildi.
     Törenin son bölümünde ise öğrenciler beyaz önlük giydiler.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜde diş hekimi öğrencileri beyaz önlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER