KOÜden kısa kısa

KOÜden kısa kısa -Çocuk Acil Servisi, düzenlenen törenle açıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Çocuk Acil Servisi, düzenlenen törenle açıldı.
     KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, acil servisin yenilenme aşamasının çok duygusal bir an ile başladığını belirterek, bir gece saat 23.00 civarında burada bir hastayı ziyaretinde bulunduğunu ve o zaman servisin üniversitenin hizmet düzeyine uymadığını fark ettiğini söyledi.
     Komsuoğlu, servisin yenilenmesi ve modernleşmesi için üniversite ile başhekimliğin bütçesinden yararlanıldığını anlatarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.
     KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise Çocuk servisin yenilenmesiyle birlikte hastaların artık İstanbula gitmesine gerek kalmadığını vurgulayarak, Burayı yenilerken çocuk dostu mekan düşüncesiyle hareket ettik. Çocuklar burada hem daha nitelikli hizmet görecek, hem de daha iyi imkanlara sahip olacak dedi.
    
     -Ergenlik yaşı erkene mi kayıyor semineri
    
     KOÜ Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Anabilim Dalı tarafından Çocuk yaşı erkene mi kayıyor semineri yapıldı.
     KOÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Prof. Dr. Abdullah Bereket, erken ergenliğin güncel ve önemli bir konu olduğunu belirterek, kız çocuklarında daha sık görüldüğünü söyledi.
     Bereket, genetik bağ, sosyo-ekonomik çevre ve obezitenin erken ergenlikte önemli etkenler olduğunu vurgulayarak, son 30-40 yıla bakıldığında gelişmiş ülkelerde ve Türkiyede menarş yaşında önemli bir değişiklik bulunmadığını ifade etti.
     Meme gelişiminde hafif bir erkene kayma olduğunu dile getiren Bereket, menarş yaşının yüzyılın trendinde bir sona geldiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER