Köy muhtarları, kredi borçlarının ertelenmesi konusunda

Köy muhtarları, kredi borçlarının ertelenmesi konusunda bilgilendirildi


ELAZIĞ (A.A) - Köy muhtarları, üreticilerin sel ve doğal afetler nedeniyle kredi borçlarının ertelenmesi desteği konusunda bilgilendirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki köy muhtarlarına, çiftçilerin sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinden zarar gören ürünleri için kredilerinin ertelenmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, toplantıda yaptığı konuşmada, uygulamayla ilgili eksik ya da yanlış görülen hususlarla ilgili hatırlatmaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekere ve bakanlık yetkililerine ileteceklerini belirtti.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz da, kararname kapsamında bir borç ertelemesinin söz konusu olduğunu anımsatarak, Yüzde 30 ve üzerinde hasar tespiti yapılan çiftçilerimizin ürünlerinde 1 yıllık süreyle ertelemesi söz konusu ifadelerini kullandı.
     Sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinden zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerin 28 Eylüle kadar Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncelleyerek Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdürlüğüne ve kredi kuruluşlarına dilekçeyle başvurmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Köy muhtarları, kredi borçlarının ertelenmesi konusunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER