Köy ziyaretinde barış mesajı verdiler

Köy ziyaretinde barış mesajı verdiler -Vanın Çaldıran ilçesine bağlı Kılavuz köyüne giden Vali Münir Karaloğlu, köyün kanaat önderi ile el ele tutuşup barış mesajları verdi


VAN (A.A) - Vanın Çaldıran ilçesine bağlı Kılavuz köyüne giden Vali Münir Karaloğlu, köyün kanaat önderi ile el ele tutuşup barış mesajları verdi.
     Çaldıran ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Kılavuz köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılan hizmetlerin karşılığı olarak Vali Münir Karaloğlunu köylerine davet etti.
     Köylülerin isteğini geri çevirmeyen Vali Karaloğlu da beraberindeki AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile köye gitti.
     Ağır kış koşullarının yaşandığı köyde halk oyunları ekibi tarafından karşılanan Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, kendileri için hazırlanan çadırda vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
     Daha sonra köyün kanaat önderlerinden Mehmet Sıddık Aladağın evine geçen Vali Karaloğlu, Aladağ ile el ele tutuşarak barış ve kardeşlik mesajı verdi.
     Karaloğlu, Türkiyenin, belirlediği hedefe doğru hızlı şekilde ilerlediğini belirterek, bölgede yaşanan terör olaylarının kendileri gibi bölge halkını da rahatsız ettiğini söyledi.
     Bu tür olayların bölgeye kamu hizmetlerinin gelmesini yavaşlattığına dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Türkiyenin son dönemdeki en önemli ayak bağından kurtulmak üzereyiz. Bu sorunu barış, kardeşlik ve dostlukla çözeceğimize inanıyorum. Artık bu topraklarda huzur ve barış, kardeşlik ve güzellikler olsun istiyoruz. Vatandaşımıza daha büyük hizmetler gelsin istiyoruz. Vatandaşlarımız bu bölgede yapılanların, son 10 senedeki değişimin, dönüşümün farkında. Birileri bunları görmek, anlamak istemiyor. Onlar anlasınlar diye edi bese, yani artık yeter diyoruz.
     Kanaat önderi Aladağ ise terör örgütünün insanları ve özellikle gençleri kandırıp dağa çıkardığına değinerek, Askerimiz, polisimiz, vatandaşımız ve gençlerimiz artık ölmesin. Dağa gidenler de bu ülkenin gençleri, evlatlarıdır. Benim yüreğim yanıyor. Edi bese (yeter artık), bu kan dursun ifadelerini kulandı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Köy ziyaretinde barış mesajı verdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER