Köylerdeki çöpler artık kamyonlarla toplanacak

Köylerdeki çöpler artık kamyonlarla toplanacak


BAYBURT (A.A) - Bayburt İl Özel İdaresine köylerdeki çöplerin toplanmasında kullanılmak üzere 4 çöp toplama kamyonu alındı.
     Araçların teslimi amacıyla düzenlenen törende konuşan Vali Hasan İpek, son bir yıl içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yaklaşık 1 milyon liralık yardım aldıklarını belirterek, Bu Bayburt için çok ciddi bir rakamdır. Bütçemizin onda birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak aldık dedi.
     AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek ise araçların hayırlı olmasını dileyerek, İnşallah baharın gelmesiyle düzenli şekilde köylerimizin çöpleri toplanmaya başlanacaktır. Daha temiz bir çevre, daha temiz bir gelecek için inşallah bunlar bir başlangıç olacak ve devamı da gelecektir diye konuştu.
     İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, gerek köylerdeki altyapı ve yol çalışmaları gerekse sosyal faaliyetlerle her zaman farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Bunun son örneğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hazırladıkları köylerdeki, kırsal kesimdeki çöplerin toplanmasıyla ilgili projeleri olduğunu kaydeden Babacan, şunları söyledi:
     Bu projemiz yaklaşık iki yıldır devam etmektedir. Bu proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından önce bir adet vidanjör temin ettik. Bugün temin edilen 4 çöp kamyonundan ikisi İl Özel İdaresi, biri Demirözü Belediyesi, biri de Arpalı Belediyesine hibe olarak kabul edilmiştir. Bunun yanı sıra bir otobüs çok cüzi bir bedelle Esenyurt Belediyesinden İl Özel İdaremize kazandırılmıştır. Bundan böyle Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden İl Özel İdare Spor, müsabakalara giderken rahat seyahat edecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Köylerdeki çöpler artık kamyonlarla toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER