Köylerine dönmek istiyorlar

Köylerine dönmek istiyorlar -Terör olayları nedeniyle 1992de Ağrının Taşlıçay ilçesinde köylerini terk edip Iğdıra yerleşmek zorunda kalan yaklaşık 500 kişi evlerine dönmek için devletten destek istedi -Köylülerden Kemal Artan:


IĞDIR (A.A) - Terör olayları nedeniyle Ağrının Taşlıçay ilçesinde köylerini terk edip Iğdıra yerleşmek zorunda kalan yaklaşık 500 kişi evlerine dönmek için devletten destek istedi.
     İlçeye bağlı Tanyolu, Kayalık, Yaylacık, Adakent ve Arka Mahalle köylerinden 20 yıl önce Iğdırın Kışla Mahallesine yerleşen aileler, evlerine yeniden dönebilmek için Ağrı Valiliği ve Taşlıçay Kaymakamlığından yardım talebinde bulundu.
     Köylüler adına gazetecilere açıklama yapan Kemal Artan, başlatılan barış sürecinden faydalanarak terör olayları yüzünden terk ettikleri evlerine dönmek istediklerini söyledi.
     Çaresiz kaldıkları için doğdukları topraklardan ayrıldıklarını belirten Artan, "Başka çaremiz olmadığı için Iğdıra yerleştik. 5 köyde 500e yakın nüfus vardı. Bu insanlar köylerini terk etmek zorunda kaldı. Geri dönmek istiyoruz ancak evlerimiz harabe durumda. Bu yüzden devletten destek istiyoruz" dedi.
    
     -Barış sürecinde her şey daha güzel olacak"-
    
     Köylerindeki evlerinin yeniden yapılmasını isteyen Artan, şunları söyledi:
     Şehirde boş boş dolaşmaktansa köyümüze gidip tarım ve hayvancılık yapmak istiyoruz. Devletimiz, hükümetimiz bize destek olsun. Çocuklarımızın geleceği için köyümüzde yaşamak istiyoruz. 5 köyden yaklaşık 500 nüfusa sahibiz. Barış süreci ile her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz. Tek isteğimiz, devletimizin bize gerekli desteği sağlaması."
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Köylerine dönmek istiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER