Fuarda organ bağışının önemi anlatıldı

Fuarda organ bağışının önemi anlatıldı -Fuar alanında dört gün süreyle stant açan Finike Devlet Hastanesi, 26 organ bağışı aldı


ANTALYA (A.A) - 22. Hasyurt Tarım Fuarında stant açan Finike Devlet Hastanesi, dört gün süreyle ziyaretçileri sağlık konusunda bilgilendirdi ve organ bağışı aldı.
     Finikeye bağlı Hasyurt beldesinde bu yıl 22ncisi gerçekleştirilen tarım fuarı sona erdi. Fuar alanında stant açarak ürünlerini tanıtan 100e yakın firmanın yanı sıra Finike Devlet Hastanesi de açtığı stantta, ziyaretçileri sağlık konularında bilgilendirdi ve organ bağışında bulunmaları tavsiyesinde bulundu.
     Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört gün süren fuar boyunca açtıkları stantta ziyaretçileri sağlık konularında bilgilendirdiklerini, kan şekeri, tansiyon gibi ölçümlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Fuar alanında stant açmalarındaki önemli bir faktörün de organ bağışı konusunda bilgilendirmede bulunmak ve organ bağışı yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Konak, bu konuda vatandaşlardan büyük destek gördüklerini dile getirdi.
     Finike Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Şerife Kadıoğlu da dört gün süreyle hastaların organ bağışı konusunda kendilerine yönelttikleri çeşitli soruları cevaplandırdıklarını kaydetti. İnsanların organ bağışı konusunda bilgi yetersizliği nedeniyle tedirgin olduklarını gözlemlediklerini kaydeden Kadıoğlu, tedirginliklerini yenen veya organ bağışının yararını bilen ziyaretçilerin organlarını bağışladıklarını anlattı.
     Kadıoğlu, "Dört gün süreyle vatandaşlarımıza organ bağışı konusunda bilgi vermeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu gördük. Fuarımızın açılışı sırasında standımızı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlunun da aralarında bulunduğu 26 vatandaşımız organlarını bağışladı" dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fuarda organ bağışının önemi anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER