Köylü çocuklar tiyatroyla tanışıyor

Köylü çocuklar tiyatroyla tanışıyor -İşsiz gençlerden oluşan BİSAD Tiyatro Topluluğunun hazırladığı Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projesiyle köylerde yaşayan 5 bin çocuk tiyatroyla tanışacak


BİTLİS (A.A) - Şener Toktaş - İşsiz gençlerden oluşan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) Tiyatro Topluluğunun hazırladığı Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projesiyle köylerde yaşayan 5 bin çocuk tiyatroyla tanışacak.
     Bitliste, işsiz gençlerin kurduğu kültür ve sanat derneği bünyesinde oluşturulan tiyatro topluluğu, köylerde yaşayan çocukların tiyatroyla tanışmalarını sağlamak amacıyla Köy Köy, Okul Okul adlı projeyi hayata geçirdi.
     SODES tarafından desteklenen proje kapsamında, il merkezi ile ilçelere bağlı 66 köy ve mezrada yaşayan yaklaşık 5 bin çocuğu yıl içerisinde tiyatroyla buluşturmayı hedefleyen topluluk üyeleri, hazırlıklarına başladı.
     Tiyatro topluluğunun Genel Sanat Yönetmeni Müslüm Güzeltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Bir Yudum Sevgi adlı proje ile kent merkezi ve ilçelerdeki çok sayıda öğrenciyi tiyatroyla buluşturduklarını anımsattı.
     Bu yıl da köylerde yaşayan öğrenci ve çocuklarla bir araya gelmek istediklerini anlatan Güzeltaş, çocuklara hikaye kitapları ve kırtasiye malzemeleri de dağıtacaklarını ifade etti.
     Güzeltaş, köylerdeki çocukların bu tür etkinliklerden yoksun olduğunu, bu nedenle de hazırlığını yaptıkları tiyatro oyununu köylerde sahneleyeceklerini bildirerek, topluluktaki gençlerin hepsinin işsiz olduğunu ve bu işi herhangi bir ücret almadan gönüllü olarak yaptıklarını kaydetti.
     Hayata geçirdikleri projelerle toplumun tüm kesimini tiyatroyla buluşturmayı hedeflediklerine değinen Güzeltaş, Öncelikle çocuklardan işe başladık. Onlara tiyatro sevgisini aşılamayı planlıyoruz. Bu işi kısıtlı imkanlarla yapıyoruz. Bundan sonra daha iyi işler yaparak, güzel oyunlar çıkarmayı planlıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Köylü çocuklar tiyatroyla tanışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER