Kozanda 500 adet geri dönüşüm kutusu

Kozanda 500 adet geri dönüşüm kutusu dağıtıldı


ADANA (A.A) - Kozanda belediye ve kent konseyinin birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında 500 adet geri dönüşüm kutusu dağıtıldığı bildirildi.
     Belediye Çevre Mühendisi Saycan Say, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin temizlik işleri müdürlüğü ile Kent Konseyi Çevre Komisyonunun birlikte yürüttüğü atıkların geri dönüşümü çalışması kapsamında bir geri dönüşüm firmasıyla anlaşma yaptıklarını belirterek, başta okullar olmak üzere kamu kuruluşları ile esnaflara ve banka şubelerine 500 adet geri dönüşüm kutusu dağıttıklarını belirtti.
     Plastik ve kağıtların toplandığı kutulardaki atıkları, araçla toplayarak depolarda biriktirdikten sonra geri dönüşüme gönderdiklerini kaydeden Say, toplu konutların bulunduğu alanlara yerleştirilecek atık kumbaralarının da yapım aşamasında olduğunu söyledi.
     Atık yağların dönüşümü konusunda da belediyenin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Say Kozan Belediyesi olarak Kent Konseyi ile birlikte ilçemizi temiz ve yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Atıkların geri dönüşümü, ekonomiye ve çevrenin korunmasına önemli oranda katkı ve etki yapıyor dedi.
     Kutulardan 35 adedinin yerleştirildiği Fatih Anadolu Lisesinin idarecileri ise çevrenin ve okulun kirlenmesinin önlenmesi öğrencilerin olumlu davranış kazanması açısından uygulamanın yararlı olduğunu belirttiler.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozanda 500 adet geri dönüşüm kutusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER