Kozanda engelliler için büro yönetimi kursu

Kozanda engelliler için büro yönetimi kursu


ADANA (A.A) - Kozanda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi işbirliğiyle engellilere yönelik, büro yönetimi ve sekreterlik kursunun ikincisi açıldı.
     Dernek Başkanı Ahmet Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKURa sundukları büro yönetimi ve sekreterlik kursu projesinin kabul edilmesinin ardından dernek binasında açtıkları ilk kursta 4ü görme engelli 5 kursiyere eğitim verildiğini ve sertifikalarını aldıklarını belirtti.
     3 ay süren 312 saatlik kursta, 10 farklı başlık altında kursiyerlere eğitim verildiğini ve İŞKURun kursiyerlere günde 15 TL de harçlık sağladığını hatırlatan Ünal, İlk kursumuzun ilgi görmesinin ardından 5 engellimizin daha katılımıyla ikinci kursumuzu açtık. Ağustos ayında sona erecek kursumuza ilginin devam etmesi halinde, İŞKURdan projenin sürüdürülmesini isteyeceğiz. Amacımız, engellilerimizin yeteneklerine uygun eğitimleri alarak meslek ve iş sahibi olmalarına imkan sağlamak dedi.
     Kurs öğretmeni Belma Beydilli ise, kursiyerlerin derslere büyük bir azim ve istekle katıldıklarını, sertifika alma düzeyine geldiklerinde, büro ortamında verilecek tüm işleri rahatlıkla yapabilecek bilgi ve beceriye ulaştıklarını ifade ederek, işverenlerden, engellilerin başvurularını değerlendirmeden reddetmek yerine deneyerek şans vermelerini istedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda engelliler için büro yönetimi kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER