Kozanda görme engelliler için büro yönetimi

Kozanda görme engelliler için büro yönetimi kursu açıldı


ADANA (A.A) - Kozanda, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi işbirliğiyle görme engelliler için Büro yönetimi sekreterliği ve danışma görevlisi kursu açıldı.
     Türkiye İş Kurumu görevlilerince dernek binasında düzenlenen toplantıda kursa katılmak için başvuran engelli adayların durumları değerlendirilerek kursa katılabilecek şartları taşıyanlar belirlendi.
     Dernek Başkanı Ahmet Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin meslek edinmelerini sağlamak amacıyla 2 dönem halinde açacakları kursta toplam 20 görme engelliye eğitim verileceğini söyledi.
     Ünal, kursa katılmak için başvuran adaylarda 16 yaşını bitirmiş, ilkokul mezunu, en az yüzde 40 engelli raporu bulunmak ve sosyal güvencesi bulunmamak şartı aradıklarını, ilk dönem için 10 adayın belirlendiğini belirterek, 1 Nisanda dernek binasında eğitime başlanılacağını ifade etti.
     Kursa katılmaya hak kazanan engellilere Türkiye İş Kurumu tarafından günde 20 lira harçlık verileceğini de anlatan Ünal, kursiyerlerin 62 günlük kursta toplam 312 saat eğitim alacaklarını vurguladı.
     Eğitimciler Akın Gençay Barut ve Ayhan Cansu ise tamamı görme engelli olan kursiyerlerin alacakları eğitim sonrası bir işletmede rahatlıkla sekreterlik ve danışma görevlisi olarak çalışabileceklerini söylediler.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozanda görme engelliler için büro yönetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER