Kozanda muhtarlar ve çiftçiler bilgilendirildi

Kozanda muhtarlar ve çiftçiler bilgilendirildi


ADANA (A.A) - Kozanda, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yeni düzenlemeler, tarımsal desteklemeler ve sürdürülen çalışmalar hakkında muhtarlar ve çiftçileri bilgilendirdi.
     Kozan Ticaret Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necati Doğanay sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.
     Doğanay, Kozanda geçen yıl, bakanlığın 19 milyon 716 bin 307 lira bitkisel ve hayvansal, yüzde 50 hibe alet ve ekipman ile kırsal kalkınma yatırımları desteklemeleri kapsamında çiftçi, üretici ve yatırımcılara destekleme ödemesi yaptığını söyledi.
     Kurumun 2012 yılında yürütttüğü, küpeleme, aşılama, zararlı ile mücedele, gıda kontrol, destekleme ödemeleri ve eğitim çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Doğanay, muhtarları hayvan hareketlerinin takibi konusunda daha duyarlı olmaları için uyardı.
     Doğanay, 2013 yılında mazot, gübre, hububat ve yağlı tohumlu ürünler, organik, iyi tarım ve biyolojik mücadele, yurtiçi sertifikalı tohumluk ve fidan kullanımı ile üretimi, yem bitkileri, hayvan ve hayvansal ürünler ile suni tohumlamaya ilişkin uygulanacak destleme oran ve tutarları hakkında da ayrıntılı bilgi verdi.
     Toplantıya Kozan Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çetin, Kozan Ziraat Odası Meclis Başkanı Yakup Çetin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner ve ziraat mühendisleri, muhtarlar, banka müdürleri ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda muhtarlar ve çiftçiler bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER