Kozanda Osmanlıca Türkçesi kursu açılacak

Kozanda Osmanlıca Türkçesi kursu açılacak


ADANA (A.A) - Kozanda, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Osmanlıca Türkçesi kursları açılacağı bildirildi.
     Hayrat Vakfı Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mayıs ayında Halk Eğitim Merkezinde açılan Osmanlı Türkçesi kursuna Kozandan 105 kursiyerin katıldığı ve 55 kursiyerin başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığı hatırlatılarak, Ekim ayında açılacak ikinci seviye kurslarda Kolay metinleri okuma ve Osmanlıcada Türkçe kelimelerin imlası derslerinin verileceği kaydedildi.
     Kursun amacının, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca matbu ve yazma eserleri okuyarak anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elamanlar yetiştirilmesi olduğu kaydedilen açıklamada, dilin, fikir dünyasının tezahürü olduğu, milletin, hatırası, ruhu, özü ve mayası olan dilini kaybetmesi durumunda, hatırasını, hafızasını, ferdi ve milli kimliğini, kaybetmeye yüz tutacağı belirtildi.
     Kurs başvurularının Halk Eğitim Merkezine veya www.osmanlicaegitim.com sitesinden online şekilde yapılabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda Osmanlıca Türkçesi kursu açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER