Kozanda Özel Mesleki ve Teknik Lise

Kozanda Özel Mesleki ve Teknik Lise yapılması girişimi


ADANA (A.A) - Kozan Organize Sanayi Bölgesine (KOSB) mesleki ve teknik lise yapılması konusunda girişimde bulunulduğu bildirildi.
     Kozan Ticaret Odası Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbüs Heyeti Üyesi Yaşar Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığından gelen yetkililerle yaptıkları değerlendirme toplantısında, organize sanayi bölgesinde eğitim amaçlı tahsis edilen alana bir mesleki ve teknik lise yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
     Bölgenin imar planında 14 bin metrekarelik bir alanın mesleki eğitim tesis alanı olarak ayrıldığını hatırlatan Çelen KOSBde böyle bir eğitim tesis alanının bulunması sebebiyle ilgili bakanlık yetkilileri girişimde bulundu. Bölgemizde teknik ara eleman ihtiyacını karşılayacak özel bir eğitim tesisinin yapılması halinde, bu eğitim yatırımını yapacak özel veya tüzel kuruluşa bakanlıkca çeşitli mali destekler sağlanabileceği bildirildi dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ise KOSB Müdürü Fatih Aydın ve işadamlarının da katıldığı toplantının yararlı geçtiğini ifade ederek Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurumlar Grup Başkan Vekili Ali Karagöz, KOSBe özel bir mesleki ve teknik lise yapılması halinde yatırımcısına sağlanacak teşvikler konusunda detaylı bilgi verdi. İlçemize böyle özel bir okulun yapılması organize sanayi bölgesinde ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacının süratle karşılanması açısından yararlı olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda Özel Mesleki ve Teknik Lise Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER