Kozanda yemek yarışması

Kozanda yemek yarışması


ADANA (A.A) - Kozanda, Geleneksel 2. Horzum Yaylası Yemek Yarışmasının 24 Temmuzda düzenleneceği bildirildi.
     Kozan Belediyesi ile Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı( KOZVAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmanın çorba, ana yemekler ve tatlılar olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek.
     KOZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Duru Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Temmuzda Horzum Yaylası Orman İşletmesi tesislerinde düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenlerin yemek tarifleriyle birlikte 22 Temmuz tarihine kadar Kozan Belediyesi ve Horzumdaki belediye irtibat bürosuna başvurabileceklerini söyledi.
     Katılımcıların sadece bir kategoride yarışmaya katılmasına izin verildiğini anlatan Çiftçi, 24 Temmuzda düzenlenecek tadım gününde, tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verileceğini, 3 dalda ilk üçe giren 9 yarışmacıya ödüllerinin ise ileri bir tarihte düzenlenecek Geleneksel Horzum Yayla Şenliğinde verileceğini ifade etti.
     Yarışmada değerlendirmeye alınacak çorba, ana yemek ve tatlı çeşitleri ise şöyle:
     Çorbalar; Kozan usulü tarhana çorbası, ekşili köfte, börek çorbası, mantı. Ana yemekler; haşlanmış içli köfte, bulgur pilavı, köy tavuğu, böğür dolması, mercimekli sıkma, dolma veya yaprak sarması. Tatlılar; büzdürük tatlısı, teleme, ev baklavası, irmik helvası, dolaz (palaza), sarı burma.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda yemek yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER