Kozan Barajının çevresinde düzenleme

Kozan Barajının çevresinde düzenleme


ADANA (A.A) - Kozan Barajının turizme kazandırılması amacıyla çevresinde belediye ekiplerince düzenleme çalışması yapıldığı bildirildi.
     Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yazılı açıklamasında, Kaymakam İzzettin Sevgili ile birlikte Kozan Barajı kıyısındaki Durmuşlu Köyü Camisi ile baraj köprüsü arasında kalan bölgede gerçekleştirilen yol açma çalışmalarını yerinde inceledikleri belirtti.
     Özgan, açıklamasında şunları kaydetti:
     Seyhan Baraj Gölü çevresinde olduğu gibi, Kozan Baraj Gölü etrafına da sosyal tesisler yapılarak turizme açılması için geniş kapsamlı ve planlı çalışma yapılması gerekiyordu. 2004 seçimlerinde de baraj ve havzasının ilçemize ve turizme kazandırılması ve baraja ulaşımı sağlayan Sırelif yolunun duble yol yapımı için uğraş vereceğimizi belirtmiştik. Geçen zamanda, bu konuda büyük mesafe kat ettik. Baraj etrafında rekreasyon alanları oluşturulması konusunda yeni projelerimiz var. Çalışmalarımızın tamamlanması ile Kozan Barajının da ilçemizin gözde mekanları arasında yer alan Atatürk Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Kozan Kalesi, Yaverin Konağı gibi ilgi çekeceğini ve turizme canlılık getireceğini düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozan Barajının çevresinde düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER