Kozan Ticaret Borsasının temel atma töreni

Kozan Ticaret Borsasının temel atma töreni


ADANA (A.A) - Kozan Ticaret Borsasının hizmet binası ve tahlil laboratuvarı inşaatı temel atma töreni yapıldı.
     Güneri mevkisindeki Hububatçılar Sitesi içinde yer alan inşaatların yapılacağı alanda düzenlen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
     Kozan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Yağan, Türkiyede birkaç yerde bulunan ve Adanada ilk kez kurulan 48 depolu, 2 kantarlı Borsa Hububatçılar Sitesinin, hizmet binası, alım-satım salonu ve tahlil laboratuvarı inşaatlarının da tamamlanması ile hububat alım satımında önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.
     Ürün kalitesine göre oluşacak gerçek ve anlık fiyatların, çiftçiyi daha kaliteli ürün yetiştirmeye yönlendireceğini belirten Yağan, bu durumun çiftçiye, tüccara ve sanayiciye olumlu şekilde yansıyacağını, tarafların birlikte kazanacaklarını söyledi.
     Törende, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de birer konuşma yaptı.
     Daha sonra Milletvekili Halaman, Kaykamakam Sevgili ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çetin ile diğer protokol üyeleri, birlikte butona basarak temele ilk harcı döktü.
     Törene Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Kubilay Ünal, Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Tuncay Eminoğlu, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, MHP ilçe Başkanı Ender Çulhacı, Kozan Ticaret Odası Başkanı Yaşar Çelen ve çok sayıda borsa üyesi ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir : Volkan Varan
     Yayıncı : Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozan Ticaret Borsasının temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER