DEMESKO Başkanı Öztürk:

DEMESKO Başkanı Öztürk: Vatandaşlar, kabak aşılı karpuz endişesi nedeniyle en çok Halep Karası cinsi karpuzları tercih ediyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, vatandaşların kabak aşılı karpuz endişesi nedeniyle en çok Halep Karası cinsi karpuzları tercih ettiklerini söyledi.
     Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sıcakların başlamasıyla birlikte karpuz satışlarında önemli artış yaşandığını söyledi.
     Kabak aşılı karpuzla mücadelelerinin devam ettiğini belirten Öztürk, bu konu ile ilgili mevzuatın olmadığı için mücadelelerinde yalnız kaldıklarını ifade etti.
     Öztürk, şöyle konuştu:
     Vatandaşlar, kabak aşılı karpuz endişesi nedeniyle en çok Halep Karası cinsi karpuzları tercih ediyor. Karpuz alırken, ağız tadıyla karpuz yemek için, koyu renkteki karpuzlarla güneş yanığı olmayanlar, elle vurulduğunda ise tok ses çıkaranlar tercih edilmeli. Ürünü alırken, tırnakla hafifçe kabuğu kazındığında yeşil kısmın kolayca çıkması, şeklinin simetrik olması, toprakla temas eden bölümünün renginin ise açık sarı olmasına dikkat edilmelidir.
     Karpuzun B ve C vitamini içerdiğini belirten Öztürk, bu ürünün barındırdığı likopen maddesinin kalbi enfarktüs ihtimaline karşı koruduğunu ifade etti.
     Öztürk, Denizli halinde karpuzun 20 ile 30 kuruş arasında satıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DEMESKO Başkanı Öztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER