Kozanlı öğrencilerin USOBO başarısı

Kozanlı öğrencilerin USOBO başarısı


ADANA (A.A) - Kozan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında (USOBO) ikinci olarak gümüş madalya kazandıkları bildirildi.
     Okul Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, toplumsal alanda ortaya çıkan problemlere öğrencilerin gözüyle ışık tutmak amacıyla İstanbul Fatih Üniversitesi, Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü (AFAK) tarafından Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen olimpiyatlarda 800 projenin yarıştığı belirtildi.
     Açıklamada, olimpiyatlara, doğal kaynakları gelecek nesillere daha adaletli bir şekilde aktarmayı amaçlayan Daha Yaşanabilir Bir Dünya projesiyle katılan okullarının 11. sınıf öğrencileri Tuğçe İnce ve Esra Göbelekin ön elemeyi geçen 240 proje arasındaki değerlendirmede, projelerinin ikinci olarak gümüş madalya kazandığı bildirildi.
     Danışman Öğretmen Basri Söğüt ve Yasemin Tatlı rehberliğinde kazanılan başarının, öğrencilerin çevreye ve sosyal olaylara olan duyarlılıklarının ve sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada, başarılarından dolayı öğretmen ve öğrenciler kutlandı.
     (VV-ZHL)
<< Önceki Haber Kozanlı öğrencilerin USOBO başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER