KSMMMO Başkanı Eken:

KSMMMO Başkanı Eken: -Yeni teşvik paketinden ilimiz yeteri kadar faydalanamadı


KARABÜK (A.A) - Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Hüseyin Eken, Yeni teşvik paketinden ilimiz yeteri kadar faydalanamadı dedi.
     Eken, düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandır kamuoyunda konuşulan teşvik mevzuatının Resmi Gazetede yayınlandığını, buna göre Karabükün 3. bölgede değerlendirildiğini söyledi
     Öngörülen teşvikin illeri ile bağlantısının az olduğunu savunan Eken, 3. bölge illeri entegre damızlık hayvancılık yatırımları dahil olmak üzere entegre hayvancılık yatırımları, su ürünleri yetiştiriciliği, tekstil ürünleri imalatı, bavul, el çantası, saraciye, ayakkabı imalatı, giyim eşyası imalatı, ağaç ve mantar ürünleri imalatı, hasır ve buna benzer örülerek yapılan maddelerin imalatı, metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, demir-çelik dışındaki ana metal sanayi, metal döküm sanayi, eğitim hizmetleri, atık geri kazanım veya bertaraf tesisleri gibi yatırımlar bölgesel teşviklerden istifade edecektir dedi.
     Eken, bu sektörlerde yatırım yapacak olan yatırımcıların, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, kurumlar vergisi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinden yararlanacaklarını belirterek, Yeni teşvik paketinden ilimiz yeteri kadar faydalanamadı. Çünkü 3. bölge için verilen teşvik alanları ilimizde çok yok diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber KSMMMO Başkanı Eken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER