KSO Aralık ayı Meclis Toplantısı

KSO Aralık ayı Meclis Toplantısı -TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener: Ben bugün iş sahasına girdiğimde iş almak için doğuya, para bulmak için batıya gidiyorum. Para hala batıda -Biz Türkiyede 250 milyon yolcuya hizmet


KOCAELİ (A.A) - TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, Bugün iş sahasına girdiğimde iş almak için doğuya, para bulmak için batıya gidiyorum. Para hala batıda dedi.
     Kocaeli Sanayi Odasının (KSO) Aralık ayı Meclis Toplantısına katılan Şener, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun Cengiz Topel Havalimanına gelen uçakların doluluk oranlarının yüksek olduğunu kendisine aktardığını belirterek, bu durumda havalimanına uçak seferi koymanın kolay olduğunu kaydetti.
     Türkiyede kurumsal yönetim ilkelerine olan uyumun artmasıyla şirketlere yabancı yatırımcı ilgisinin de artacağına inandığını anlatan Şener, İstanbul Atatürk Havalimanı ihalesini 20 günlük bir süreyle kazandık. Biz Türkiyede 250 milyon yolcuya hizmet ediyoruz. Başarının sihirli bir formülü yok. Ama başarısızlığın formülü var diye konuştu.
     Şener, dünyada 20 bin ticari uçağın toplam 5,4 milyar yolcuya hizmet verdiğini vurgulayarak, dünyada toplam 2 bin ticari havaalanı ve hava yolu şirketinin bulunduğunu söyledi. Dünyada toplam yolcunun yüzde 64ünün 93 havalimanından yolculuk yaptığına dikkati çeken Şener, dünya üzerindeki uçak seferlerinin, ülkelerin ekonomisi hakkında önemli bilgiler verebildiğini ifade etti.
     Afrikada uçak seferlerinin azlığının buradaki ülkelere yatırım yapılabileceğini gösterdiğini anlatan Şener, Doğu ülkelerinde ekonomik büyümenin yaşanacağını belirterek, Ben bugün iş sahasına girdiğimde iş almak için doğuya gidiyorum. Para bulmak için batıya gidiyorum. Para hala batıda şeklinde konuştu.
     Şener, Türkiyenin yurt dışına açılması gerektiğini vurgulayarak, TAVın dünyada yaşanan olumsuzluklardan etkilenmediğini ve her geçen gün büyüdüğünü bildirdi.
    
     -KSO Başkanı Zeytinoğlu-
    
     Toplantıda konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da sanayi üretim endeksinde Ekim ayında düşüş yaşandığını dile getirerek, kapasitelerin bu yıl yatay seyrettiğini ifade etti.
     Gelecek yıl ekonomide canlanmanın beklendiğine değinen Zeytinoğlu, Türkiyenin kredi notunun yükselmesiyle yabancı yatırımların hızla Türkiyeye geleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.
     Kocaeli Gümrük Müdürlüğü verilerine göre, ihracatın, Kasım ayında 1,3 milyar dolara çıkarak yüzde 32lik artış yaşadığını ifade eden Zeytinoğlu, İlk dokuz ayda sürekli gerileyen ithalat, Kasım ayında yüzde 11,2 oranında artış gösterdi. Kasım ayı ithalatı 4,3 milyar dolar oldu. Yılın geneli değerlendirildiğinde, ilk 11 ayda ihracat 14,9 milyar dolar, ithalat 43,9 milyar dolar oldu. 11 aydaki ihracat geçen yıla göre yüzde 18,8 artarken, ithalat yüzde 2 geriledi. Bu rakamlar ilimiz için olumlu bir gelişmedir şeklinde konuştu.
     Zeytinoğlu, Cengiz Topel Havalimanıyla ile ilgili KSO olarak çok çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, şu anda sadece Trabzona sefer yapılan havalimanına bölgenin büyük ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KSO Aralık ayı Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER