KTO Başkanı Öztürkten MÜSİAD Konya Şubesi

KTO Başkanı Öztürkten MÜSİAD Konya Şubesi Şimşeke ziyaret


KONYA (A.A) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığına seçilen Lütfi Şimşeki ziyaret etti.
     Öztürk, ziyarette, Konyada sivil toplum kuruluşları ile meslek kuruluşları arasında önemli bir birlikteliğin sağlandığını belirtti.
     Hep birlikte Konyanın gelişmesi için çalışacaklarını ifade eden Öztürk, şehrin gelecek vizyonu için sanayi ve üretim gücünün artmasının önemine vurgu yaptı.
     Konyanın 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefine, 15 milyar dolar katkı sağlamak istediğini söyleyen Öztürk, 2012 yılında 1.3 milyar dolar ihracat rakamına ulaşıldığını dile getirdi.
     Dış ticaret biriminin çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     Konyalı sanayicilerimizin yeni pazarlar bulabilmesi için yurt dışı çalışma gezileri düzenliyoruz. Mayıs ayı içerisinde tarım makinesi imalatçılarını Kazakistan ve Kırgızistana düzenleyeceğimiz gezilerle oradaki alım heyetleriyle bir araya getirmeyi planlıyoruz. Otomotiv yedek parça imalatçıları için Brezilya programı yapmayı planlıyoruz. Bundan önce tarım makine imalatçıları ile Fasta yaptığımız yurt dışı programı verimli geçti. Şehrimizin dış ticarette yeni pazarlar bulması ve buralarla ticaret yapması için bu tür programlara hız vereceğiz.
     MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise odalarla birlikte hareket etmenin kendileri açısından önemli olduğuna dikkati çekti.
     Konyanın geleceği için ihracat yapmanın önemini bildiklerini kaydeden Şimşek, Konyanın 2023teki 15 milyar dolarlık ihracat hedefinin önemsenmesi gerektiğini ifade etti.
     Lojistik çalışmasını sanayicilerimizin ham maddelerini limanlardan fabrikalarına ve ürettikleri ürünleri de daha rahat, ekonomik ve rekabetçi koşullarda ulaştırmaları için yaptıklarını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
     Bu noktada dış pazarlarda yapılacak çalışmaların önemi ortada. Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa pazarı Konyalı sanayicilerimiz için yabancı değil, Latin Amerika, Afrikanın derinlikleri ve Güneydoğu Asya bölgelerine ülkemizin de yaptığı bir açılım politikası var. Bunun iyi değerlendirilip bu ülkelerle ticaretimizi arttırmak için çalışmalar yapmalıyız. Bizler de üyelerimizin ihracat pazarlarında hakim güçlerin nüfuz alanları dışındaki bölgelere ulaşması için çalışmalar yapmayı planlıyoruz.
     Şimşeki, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, KTO Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu da ziyaret etti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KTO Başkanı Öztürkten MÜSİAD Konya Şubesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER