28 Şubat Sivil Savunma Günü

28 Şubat Sivil Savunma Günü -Afyonkarahisar Amatör Telsiz ve Radyocular Derneği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında protokol imzalandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Akatör Telsiz ve Radyocular Derneği (ATRAD) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
     Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, imza protokolünde yaptığı konuşmada, her yılın 28 Şubat günü Sivil Savunma Günü, 1-7 Mart arası Deprem Haftası olarak kabul edildiğini söyledi.
     Deprem ve diğer doğal felaketler hakkında bilgi sahibi olmak, riskli durumların farkında olmak, afet öncesi afet anında ve sonrasında uyulması gereken kuralları bilmenin önemli olduğunu ifade eden Buldan, şöyle konuştu:
     Ülkemizde meydana gelebilecek deprem, sel, çığ, toprak kayması ve diğer afetlerde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde eğitim ve tatbikatlarda telsiz haberleşmesi konusunda İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü personeli ile ATRAD üyeleri arasındaki çalışma ve eğitim işbirliğine ilişkin usul ve esasları belirleyen protokol imzalandı. Afet haberleşmesi çok ciddi örgütlü ve belirli bir gücü gerektiren iştir. Devletin imkanları yanında şahısların afet haberleşmesi yapabilmesi mümkün değildir. Devlet sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde sosyal devletin gereği olarak protokoller yaparak bu çerçevede çalışır. Afyonkarahisar ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Deprem Haftası münasebetiyle ödüllü resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi.
     Daha sonra ATRAD üyelerine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipman ve araçların tanıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 28 Şubat Sivil Savunma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER