KTO Başkanı Öztürk:

KTO Başkanı Öztürk: TMMOB Makina Mühendisleri Odasının, Konya şubesinin bazı faaliyetlerinin durdurulması yönünde verdiği karar, Konya şubesini mağdur etmiştir


KONYA (A.A) - Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odasının, Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesinin bazı faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik verdiği kararın, Konya şubesini mağdur ettiğini söyledi.
     Öztürk, yaptığı açıklamada, mesleki kuruluşların faaliyetlerinin kanunla yürütüldüğünü, Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesinin de her türlü hukuki işlemlerinin genel merkez tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.
     Konya şubesinin vergilendirme konusuyla ilgili davasının, genel merkez aleyhinde sonuçlandırıldığını belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     TMMOB Makina Mühendisleri Odasının, Konya şubesinin bazı faaliyetlerinin durdurulması yönünde verdiği karar Konya şubesini mağdur etmiştir. Tüm Türkiyede rutin olarak aynı işlemleri gerçekleştiren şubelerin faaliyetleri devam etmektedir. Konya sanayisi için sıkıntı oluşturan bu uygulamanın Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından bir an önce düzeltilmesini ve Konya şubemizin mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber KTO Başkanı Öztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER