KTÜde protesto

KTÜde protesto -AKMde tiyatro sahnelemelerine izin verilmediğini öne sürerek gösteri yapan öğrencilerden 20si gözaltına alındı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) tiyatro sahnelemelerine izin verilmediğini öne sürerek gösteri yapan öğrencilerden 20si gözaltına alındı.
     KTÜ öğrenci kolektifi üyesi bir grup öğrenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların sorunlarını ele alan Anam, Bacım, Avradım isimli tiyatro oyununu üniversitenin Atatürk Kültür Merkezinde sahnelemek istedi.
     İzin verilmemesi üzerine rektörlük binası önünde oturma eylemi başlatan öğrenciler, burada çadır kurup, bağlama ve davul eşliğinde halay çekerek protestolarını sürdürdüler.
     Üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile çevik kuvvet ekipleri, bugün öğrencilere müdahale etti. Yaşanan arbedenin ardından 20 öğrenci gözaltına alındı.
     Bu sırada, bir grup öğrenci de Makine Mühendisliği önünden rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti. Özel güvenlik görevlileri, yolu keserek yürüyüşü engelledi. Bu sırada güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı.
     Daha sonra rektörlük önünde toplanan gruptakiler, basın açıklaması yaptı, pankart açıp slogan atarak arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER