KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler -İDEF Başkanı Özen: En kısa zamanda başta işe iade davası olmak üzere yasal ve anayasal bütün haklarımızı kullanacağız


TRABZON (A.A) - İşçi Dernekleri Federasyonu (İDEF) Başkanı Abdülaziz Özen, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yılbaşı itibariyle işten çıkarılanlarla ilgili olarak en kısa zamanda başta işe iade davası olmak üzere yasal ve anayasal bütün hakları kullanacaklarını söyledi.
     Özen, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) işten çıkarılan işçilere destek vermek için Ordudan Trabzona geldiklerini belirtti.
     Özen, 2013 yılına girerken taşeron şirket işçilerine statü kazandırma ve kamu ile sözleşme için umutlarının arttığını belirterek, 2012 yılında sorunlarımızın çözümleneceği yönünde bizlere verilen sözlere itibar etmişken bir de baktık ki yeni yıla girildiği ilk günden itibaren Türkiye genelinde işçi kıyımları boy gösterdi. En son KTÜ Farabi Hastanesinde çalışan 68 temizlik işçisi, 17 güvenlik işçisi ve Rektörlükte çalışan 34 taşeron şirket işçisi olmak üzere toplam 119 arkadaşımız sebep gösterilmeden işten çıkarıldı dedi.
     İşten çıkarılmanın haklı bir sebepmiş gibi gösterilmesinin doğru olmadığını ifade eden Özen, 2012 yılında Farabi Hastanesinin döner sermayesinin zarar ettiği gerekçesiyle yüzde 20 işçi azaltılmasına gidildiği şeklindeki bir sebep bize şaşkınlık vermiştir. Hastanenin döner sermayesinin zarar etmesinin, 740 lira maaş alan biz asgari ücretle çalışanlara fatura edilmesini ve Üniversite Senatosunun aldığı bu kararın ne kadar adil olduğunu sizlerin takdirine bırakıyoruz diye konuştu.
     Bu kış şartlarında işsiz kalmak istemediklerini, mevcut işlerini geri istediklerini kaydeden Özen, Ekmeğin dini, dili, ırkı, cinsiyeti ve en önemlisi siyaseti olmamalıdır. Ekmek bizim en kutsal değerimizdir. İşçi Dernekleri Federasyonu olarak ekmek kavgamızdaki mücadelemizi hukuki yollardan aramaya devam edeceğiz. En kısa zamanda başta işe iade davası olmak üzere yasal ve anayasal bütün haklarımızı kullanacağız dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER