KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler -ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yılbaşında işten çıkarılan işçilere destek verdi


TRABZON (A.A) - Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yılbaşında işten çıkarılan işçilere destek verdi.
     Alper Taş, Farabi Hastanesinde çalışırken yılbaşında sebep gösterilmeden işten çıkarıldıklarını savunan ve üzerlerine işimizi geri istiyoruz yazılı yelek giyen bir grup işçiye destek vermek için hastanenin acil servisi önünde kurdukları çadırı ziyaret etti.
     Taş, yaptığı basın açıklamasında, 66 gündür baskılara rağmen direnen işçi kardeşlerimize destek için buradayız. Onların talepleri bizim taleplerimizdir buradan hastane yönetimine rektöre sesleniyoruz. Bu kardeşlerimiz derhal işlerine iade edilmedir dedi.
     İşçilerin kurdukları çadırların zaman zaman üniversitenin özel güvenlik görevlilerince kaldırılmasına da tepki gösteren Taş, çadırın emeği, demokrasiyi ve onuru temsil ettiğini söyledi.
     İşçilerin mücadelesinin son derece haklı ve insani olduğunu ifade eden Taş, işçilere desteklerinin süreceğini belirtti.
     Taş, açıklama sonrası işçilerle kurdukları çadırda sohbet etti.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER