KÜ 2012

KÜ 2012- 2013 akademik eğitim ve öğretim yılı açılışı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ), 2012- 2013 akademik eğitim ve öğretim yılı, çelenk sunma töreniyle başladı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Törende ayrıca, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
     Rektör Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni akademik yılın öğrenci, veli, idari ve akademik kadroya hayırlı olmasını diledi.
     Bu tür törenleri her yıl tekrarlamanın gurur verdiğini belirten Aydın, Bizim genlerimize işlemiş, bu programı yapmak bizi mutlu ediyor. Bu günler bizim gurur günlerimiz. Dolayısıyla gurur günlerimizde ister istemez hissiyatımız, duygularımızda artıyor diye konuştu.
     Aydın, yeni eğitim öğretim döneminde başladıkları yeni projeler olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Sosyal alan yapma planımız artık fiiliyata geçti. Şuanda üniversitemize ait bir sosyal alan yapılıyor. Bunlar, sosyal olarak hem bize hem çocuklarımıza oldukça fayda getirecek. Sosyal alanın Ağustos 2013 tarihinde bitmesi planlanıyor. Akademik kadromuza yeni arkadaşlarımız gelecek. Bununla ilgili bir diğer planımız da yakın zamanda toplu konut idaresiyle birlikte talebeden, bütün personelimize kadar herkese, tapulu ev vereceğiz. Son çalışmaları yapıyoruz. Yalnız alan belli değil. Bakanlıklarla yazışmalarımız bitirdik. Toplu konut İdaresiyle (TOKİ) sözlü olarak anlaşmıştık. Sadece yerimizin tespiti hususunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ve TOKİde tamamlanması gereken bazı işler var.
     Yapılması planlanan konutlara 300ün üzerinde bir talep olduğunu dile getiren Aydın, İnşallah arkadaşlarımızın hepsini toplu konut sahibi yapacağız. Tabi bu şekilde arkadaşlarımızı hem sıkıntı yaşamayacaklar hem de Kastamonuya sabitlemiş olacağız. Başka yerleri düşünmeyecekler diye kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER