KÜ rektörlük binası temel atma töreni

KÜ rektörlük binası temel atma töreni -Kastamonu Valisi Bektaş: -Kastamonuda 90 bin nüfusun neredeyse yüzde 12si 13ü üniversite öğrencisi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesinin (KÜ) yeni rektörlük binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Vali Erdoğan Bektaş, KÜnün merkez yerleşkesindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, KÜ kampüsünde yavaş yavaş bütün fiziki yapının tamamlandığını belirterek, fiziki yapılar için gereken 10-15 milyon lira gibi rakamların bulunarak, projelerin yapıldığını söyledi.
     KÜnün önceki senelerdeki öğrenci sayısının, 7 binin altındayken, hedefinin 14 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu hatırlatan Bektaş, Şu anda 13 bin 500ü yakaladık. Bu öğrencilerin çoğu da il merkezinde buluyor. Kastamonuda 90 bin nüfusun neredeyse yüzde 12si 13ü üniversite öğrencisi. Bunlar Kastamonunun aşina olmadığı yeni şeyler diye konuştu.
     Bektaş, dünyanın devasa bir ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde, Türkiyenin ekonomik büyüme rekorları kırmasına dünyanın şaşırdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Durun bakalım biz daha yeni başladık. Daha altyapımız, tünelim, havalimanım, otoyollarım yok. Bunlara yeni başladık. Organize Sanayi Bölgelerimiz (OSB) çok eksik. Hele bunları tamamladığımızda, ne diyecekler onu çok merak ediyorum. Biz daha üst yapıya para harcamaya başlamadık. Alt yapı ile boğuşuyoruz. Daha sistemi kuruyoruz, oturtuyoruz. Ve alt yapı çok pahalı bir şey. Çok kaynak götürüyor. Bu alt yapıyı hızla tamamlıyoruz ve hızla üst yapıya başlıyoruz. Ondan sonra da yapıların fonksiyonel hale gelmesi ve rakamlarımıza yansımasını göreceğiz. İnşallah onları da başaracağız. Altyapıyı yaptığımız gibi üst yapıyı da başaracağız.
     KÜ Rektörü Aydın ise, yeni rektörlük binasının 13 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olacağını belirterek, içerisinde 7 toplantı salonu, değişik büyüklüklerde 103 adet idari ofis ve ihale salonunun bulunacağını sözlerine ekledi.
     Aydın, proje maliyetinin 9 milyon 965 bin lira olduğunu kaydetti.
     Konuşmanın ardından, Vali Bektaş ve Rektör Aydın tarafından yeni rektörlük binasının temeli atıldı.
     Törene, daire müdürleri, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş
     Yayıncı:
<< Önceki Haber KÜ rektörlük binası temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER