Kültür ve Turizm Bakanlığı Planlama Dairesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Planlama Dairesi Başkanı Arslan: Golf alanlarının bu yıl içerisinde tahsis aşamasına gelmesini bekliyoruz. Uzunca bir çalışmanın meyveleri yakında alınmaya başlanacak


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Planlama Dairesi Başkanı Adnan Arslan, Golf alanlarının bı yıl içerisinde tahsis aşamasına gelmesini bekliyoruz. Uzunca bir çalışmanın meyveleri yakında alınmaya başlanacak dedi.
     Arslan, planlama uzmanı Alper Sami Çayır, Türkler Belde Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu ve yüksek şehir plancısı Kuddusi Müftüoğlu ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğanı ziyaret etti.
     Alanyada belirlenen golf alanları ile Akdağ Kayak Merkezi konusundaki gelişmelerin ele alındığı ziyarette Arslan, ALTSOnun katkılarıyla tamamlanan jeolojik etütlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.
     Golf alanı olarak planlanan 5 bölge ile ilgili çalışmalarının sonuçlanma aşamasına geldiğini anlatan Arslan, 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planının da 3 aylık süre içerisinde onaylanabileceğini kaydetti.
     Golf alanlarının bu yıl içerisinde tahsis aşamasına gelmesini bekliyoruz. Uzunca bir çalışmanın meyveleri yakında alınmaya başlanacak diyen Arslan, ayrıca Akdağ Kayak Merkezi ile Alanyada kış turizminin canlanacağını söyledi.
     Aydoğan ise yakın gelecekte Alanya ekonomisinde çıtanın çok yükseleceğini ifade ederek, projelere verdiği destekten dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğluna da teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanlığı Planlama Dairesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER