Kum elenerek yapılan tarihi eser arama

Kum elenerek yapılan tarihi eser arama çalışmaları -Çatalzeytinde balıkçı barınağından çıkarılan kumda yapılan çalışmalara ara verildi -Belediye Başkanı Uğuz: Kültür ve Turizm Bakanlığının onay vermesi durumunda araştırmalar deni


KASTAMONU (A.A) - Çatalzeytinde balıkçı barınağından çıkarılan kumda yapılan tarihi eser arama çalışmalarına ara verildi.
     Ginolu barınağında belediyenin geçen yıl temizlik işleri sırasında çıkarılan kum ve çakıllarda bir vatandaş tarafından altın ve bakır sikkeler bulunması üzerine Kastamonu Müze Müdürlüğünce başlatılan tarihi eser arama çalışmalarında 10 adet Venedik, 46 adet Büyük Avrupa, 1 adet Grek, 5 adet Bizans, 941 adet Osmanlı ve Selçuklulara ait olmak üzere 1003 altın ve bakır sikke bulundu. Çalışmalarda, içinde 14.01.1962 Sevim Beşir Belli yazılı alyans da bulunduğu bildirildi.
     Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalar için balıkçı barınağına Özel İdare Müdürlüğüne ait eleme makinesi kurulduğunu, araştırmanın kum yığınlarından sonra denizde de sürdürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaatta bulunulduğunu söyledi.
     Bakanlığın onay vermesi durumunda denizde araştırmaların devam edeceğini ifade eden Uğuz, limanda dalış yasağı getirildiğini kaydetti.
     Ginolu balıkçı barınağından çıkarılan kumda sikke bulunması üzerine 10 bin metreküp deniz kumunun elekten geçirilmesi çalışmalarına 3 Mayısta başlanmıştı.
    
     Muhabir: Emin Türkay Öztürk / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Kum elenerek yapılan tarihi eser arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER