Kumlucada ÇOSKK Çocuk oyunları ligi başladı

Kumlucada ÇOSKK Çocuk oyunları ligi başladı


ANTALYA (A.A) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKK) ilçe temsilciliği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan çocuk oyunları müsabakaları Kumlucada başladı.
     Kumluca Belediyesi Spor Salonunda iki gün sürecek çocuk oyunları ligine ilçede bulunan orta okullardan altı takımda 130 öğrenci, mendil kapmaca ve seksek oyunlarında mücadele edecek.
     Mendil Kapmaca Federasyonu ilçe temsilcisi Hakkı Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yapılacak müsabakalarda dereceye giren takımların, Batı Akdeniz Bölgesi müsabakalarına katılacağını söyledi. Özer, daha sonra bölgeyi temsilen İstanbulda yapılacak ÇOSKK Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklarını kaydetti.
     ÇOSKK Bilgi Pınarı Çocuk Oyunları Ligini düzenlemekteki amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını tekrar canlandırıp, çocukları dört duvar arasından kurtararak sokaklarda daha özgür ve çocukluklarını yaşamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Özer, yeni nesile oyunun sadece bilgisayar oyunlarından ibaret olmadığını göstermek istediklerini belirtti.
     Kumlucadaki müsabakalarda öğrencilerin seksek ve mendil kapmaca oyunlarında mücadele edeceklerini anlatan Özer, bunun yanında birdirbir ve çelik çomak oyunlarını da göstereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada ÇOSKK Çocuk oyunları ligi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER