Kumlucada vatandaşlara kanser ve kök hücre

Kumlucada vatandaşlara kanser ve kök hücre anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediyesi ve Medstar Antalya Hastanesi iş birliğinde, Kanserden korunmak ve kök hücre gerçeği konulu panel düzenlendi.
     Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen panelde konuşan Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, kanserin erken tanı ve teşhis sayesinde tedavi edilme olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.
     Dünyada her yıl 10 milyondan fazla kişinin kansere yakalandığını anlatan Özdoğan, tütün ve alkol kullanımı, kimyasallar, radyasyon, düzensiz beslenmenin kanser üzerindeki etkilerine işaret etti.
     Medstar Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ali Özlük de Türkiyede görülen en önemli kanser türleri arasında meme kanserinin geldiğini, meme kanserinden korunmanın en önemli yöntemin erken teşhis olduğunu kaydetti. Özlük, 40 yaşından sonra her kadının mutlaka yılda bir kez genel kontrolden geçmesi gerektiğini belirtti.
     Panelin son bölümünde Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Hematoloji ve Hücresel Tedaviler Bölümü Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Karadoğan da kan kanseri, kemik iliği nakli, kök hücre ve kan bağışı hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.
     Panel sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer tarafından konuşmacılara porselen çay takımı hediye edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kumlucada vatandaşlara kanser ve kök hücre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER