Kumlucalı güreşçiler törenle karşılandı

Kumlucalı güreşçiler törenle karşılandı -651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde dereceye giren Kumlucalı güreşçiler için karşılama töreni düzenlendi


ANTALYA (A.A) - 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde dereceye giren Kumlucalı pehlivanlar için ilçede karşılama töreni düzenlendi.
     Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Kumluca Belediyesi adına yarışan ve dereceye giren Orhan Okulu, İsmail Erkal, Osman Karataş ve Yusuf Yıldırım, ilçe girişinde karşılandı. Karşılamada pehlivanlar için dua edildi ve kurban kesildi.
     Güreşçiler, daha sonra konvoy eşliğinde gittikleri Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katıldı.
     Kumluca Kaymakamı Salih Işık, törende, ata sporu yağlı güreşe Antalya ve bölgesinde vatandaşlar tarafından büyük önem verildiğini söyledi.
     Kumlucada yapılan yağlı güreşlerin Kırkpınarın bir örneği olduğuna işaret eden Işık, Kumlucalı güreşçilerin başarılı bir performans sergilediğini kaydetti.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da 651. Tarihi Kırkpınar Güreşlerine bu yıl da Kumluca ve Antalyanın damgasını vurduğunu belirtti.
     Kırkpınar güreşlerinde Antalya ve Kumlucalı pehlivanların kendilerini gururlandırdığını dile getiren Çetinkaya, Güreşçilerimizin başarılarıyla ne kadar sevinsek azdır. Kumluca Belediyesi, Kumluca halkı olarak güreşçilerimizle gurur duyuyoruz dedi.
     Kırkpınar güreşlerinde dereceye giren güreşçilere her yıl belediye meclisi tarafından belirlenecek miktarda ödül verildiğini de hatırlatan Çetinkaya, başaltı birincisi Orhan Okuluya bir daire vermeyi planladıklarını açıkladı.
     Güreşçilerden Orhan Okulu ise destekleri için ailesine teşekkür etti.
     Bu arada, Işık ve Çetinkaya, güreşçileri kupa ve altınla ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Hatice Özdemir / Musa Samur
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kumlucalı güreşçiler törenle karşılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER