Küpesiz hayvanlara ilaç verilmeyecek

Küpesiz hayvanlara ilaç verilmeyecek -Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rüzgar: -Üreticilerimiz, veteriner hekimlerimiz ve eczacılarımızın konuya özen göstermeleri, hayvan ve insan sağlığı açısından çok önemlidir


ANTALYA (A.A) - Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, kulak küpesi olmayan hayvanlara ilaç yazılmayacağını bildirdi.
     Mehmet Rüzgar, yaptığı açıklamada, hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ve işletmeleri kulak küpesi konusunda uyardı. Hasta hayvanların sağlık işlemlerinin, kulak küpesi üzerinden yapılacağını hatırlatan Rüzgar, böylece hayvanın iyileşmesi ve ilaç kalıntısını atma süresinin veteriner hekim tarafından izlenerek kayıt altına alınacağını söyledi. Rüzgar, Üreticilerimiz, veteriner hekimlerimiz ve eczacılarımızın konuya özen göstermeleri, hayvan ve insan sağlığı açısından çok önemlidir dedi.
     Kulak küpesi bulunmayan hayvanlara reçete yazmayarak insan ve hayvan sağlığının olumsuz etkilerini önlemek istediklerini vurgulayan Rüzgar, kurallara uymayanlara yaptırımlar da uygulayacaklarına işaret etti.
     Mehmet Rüzgar, Hayvansal ürünlerde normalin üzerinde ilaç kalıntısına rastlanması durumunda, başta hayvan sahibi olmak üzere, veteriner gibi sorumlular, 6 bin 500 liraya kadar para ve hapis cezasına çarptırılacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Küpesiz hayvanlara ilaç verilmeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER