Kuraklık, Edirnedeki nehirleri etkiledi

Kuraklık, Edirnedeki nehirleri etkiledi -Arda Nehri aşırı sıcaklar nedeniyle tamamen kurudu. Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi ise düşmeye başladı


EDİRNE (A.A) - Kuraklık nedeniyle Arda Nehri tamamen kururken, buradan beslenen Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi ise her geçen gün düşmeye başladı.
     Tunca ve Meriç nehirlerinde debi düşüklüğü nedeniyle oluşan kum adacıklarının üzerinde gelişme ortamı bulan söğüt ağaçları da boy vermeye başladı. Bazı bölgelerde 2 metreyi bulan söğüt ağaçları nehir içinde küçük ormancıkları andırıyor.
    
     -Barajlardaki su azaldı
    
     DSİ 11. Bölge Müdürlüğünün kontrolünde bulunan Edirnedeki Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yeni Karpuzlu ve Sultanköy, Hamzadere ile Kırklarelindeki Kayalıköy, Kırklareli Armağan ve Tekirdağdaki Karaidemir barajlarının doluluk oranı da düşmeye devam ediyor.
     843.39 milyon metreküp depolama hacmi bulunan bu 10 barajda Mayıs ayında 619 milyon metreküp olarak ölçülen su miktarı yaklaşık 2 ayda 118 milyon metreküp azalarak, 501 milyon metreküp oranına düştü.
     Şu an yüzde 59.46 doluluk oranına sahip bu barajlardan Trakya genelinin içme suyu karşılanıyor ve bölgedeki tarım arazileri sulanıyor.
    
     -Kuraklık tarım ürünlerini de etkiliyor-
    
     Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklıktan ayçiçeği, kabak çekirdeği, süpürge teli ve kabak gibi ürünlerin olumsuz etkilendiğini söyledi.
     Kuraklığın 15-20 gün daha devam etmesi halinde su sıkıntısı nedeniyle çeltikte de verimin düşeceğini ifade eden Yorulmaz, kuraklık tüm yazlık ürünleri etkilediği için bu ürünlerin prim desteklerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin / Salih Baran
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kuraklık, Edirnedeki nehirleri etkiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER