Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin: İlimizde kurban sıkıntısı çekilmeyecek


MALATYA (A.A) - Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Aytekin, kentte kurbanlık sıkıntısı yaşanmayacağını bildirdi.
     Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye genelinde hayvan varlığında artış yaşandığını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kurbanlık ithalatı yapmadığını hatırlattı.
     Ülke genelinde her yıl kurban bayramında ortalama 600 bin büyükbaş, 2 milyon da koyun ve keçi kesildiğini dile getiren Aytekin, Türkiyede 1 milyona yakın büyükbaş, yaklaşık 2,5 milyon da küçükbaş hayvanın bulunduğunu kaydetti.
     Geçen sene Kurban Bayramında Malatyada 4 bin 440 büyükbaş, 17 bin 600 de küçükbaş hayvanın kesildiğini kaydeden Aytekin, Bu yıl yaptığımız çalışmalar neticesinde Malatyadaki besi ahırlarında 5 bin 860 büyükbaş, 22 bin 500 de küçükbaş hayvan varlığı tespit edildi. Dolayısıyla ilimizde kurban sıkıntısı çekilmeyecek dedi.
     Kurbanlık sevklerinin 10 Ekimde başladığını anımsatan Aytekin, sevklerde Bakanlığın istediği belgelerin mutlaka bulundurulması gerektiğini vurguladı. Gerekli belgeleri ibraz edemeyenlerin küçükbaş hayvan başına 58, büyükbaş hayvan başına da 356 lira para cezasına çarptırıldığını ifade eden Aytekin, ayrıca kaçak hayvan taşıdığı belirlenen araçlar için de bin 187 lira para cezası uygulandığını kaydetti.
     Sevklerle ilgili İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlüğü ile toplantı yaptıklarını anlatan Aytekin, kaçak hayvan sevklerinin önüne geçilmesi için kolluk kuvvetlerine veteriner hekimlerin de katılmasıyla kontroller yapıldığını söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER