Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Ordudaki kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor


ORDU (A.A) - Orduda Kurban Bayramı öncesi merkeze bağlı Eskipazar köyünde kurulan kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor.
     Kurban Bayramına az bir süre kala tüm şehirlerde olduğu gibi Ordudaki kurban pazarında da kurbanlıklar görücüye çıktı.
     Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satıldığı pazarda 500 lira ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlardan kurbanlıklar alıcı buluyor.
     Pazarda 15 büyükbaş kurbanlığı bulunan Ahmet Sevim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce kurbanlıkları pazara getirdiğini ve burada satışa sunduğunu belirtti.
     Pazarda bayram öncesi hareketliliğin yaşandığını ifade eden Sevim, Ancak istediğimiz gibi hayvanlarımızı satamadık. Pazara gelen vatandaşlar şu anda sadece fiyat soruyor. Önümüzdeki günlerde satışların artacağına inanıyorum dedi.
     Pazarda kurbanlık fiyatlarının 500 lira 5 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı bulduğuna da söyleyen Sevim, İnşallah herkes kurbanlıklarını satar. Umudumuz sadece Kurban Bayramları. Diğer günlerde zaten hayvanlarımız ucuza satılıyordu diye konuştu.
     Ağrıdan Orduya kurbanlıklarını satmak için gelen Hamdi Bakır ise pazara 20 kurbanlık getirdiğini ve şu ana kadar üçünü satabildiğini söyledi.
     Genel anlamda pazara gelenlerin kurbanlıkları almak için geldiğini ancak biraz daha beklemeyi tercih ettiklerini de anlatan Bakır, Vatandaşlar fiyatların biraz düşmesini bekliyor. Bayram yaklaştıkça doğal olarak fiyatlarda da biraz düşüş olur dedi.
     Erzurumdan gelen Said Kevser de pazara 10 adet kurbanlık getirdiğini ve tek umudunun bütün kurbanlıklarını satarak borçlarını ödemek olduğunu belirtti.
    
     -Kurban pazarında iyileştirme yapıldı-
    
     Öte yandan Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Aleybeyoglu, Eskipazar köyündeki kurbanlık pazarında iyileştirme çalışmalarının yapıldığını söyledi.
     Pazar alanının yeniden düzenlenerek güzel bir görünüme kavuşmasını sağladıklarını belirten Aleybeyoğlu, Çalışmalar kapsamında pazar alanının bazı bölümlerine beton döküldü. Kurbanlıkların beklediği alanlar ise kumlandı. Artık yağışlı havalarda bile pazarda rahat alışveriş yapılabilecek dedi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER