Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Suşehri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kurbanlık satıcılarını sahte paraya karşı uyardı


SİVAS (A.A) - Suşehri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kurbanlık satıcılarını sahte paraya karşı uyardı.
     Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Suşehrinde kurulan canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı. Suşehri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de pazarda sahte para ve benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme çalışması yaptı.
     Hayvan pazarlarında piyasaya sahte para sürülebildiğini aktaran emniyet yetkilileri, kurbanlık satıcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hayvan satıcılarının elinde sahte parayı gösterecek cihazların olmadığını belirten yetkililer, satıcılara, sahte para kontrolünde kullanılan özel kalemlerden satın almalarını önerdi.
     Bu kalemlerin Suşehrinde de satıldığını ifade eden yetkililer, kalemin nasıl kullanıldığı konusunda da satıcılara bilgi aktardı.
    
     -Tombak alıcı bekliyor-
    
     Bu arada, hayvan pazarındaki kurbanlıklardan Tombak isimli boğa, görenlerin dikkatini çekiyor. Koyulhisar ilçesine bağlı Hacıilyas köyünde Turan Uluocak tarafından beslenen Simental cinsi boğa, alıcısını bekliyor.
     Yaklaşık 1 ton ağırlığındaki boğanın sahibi Uluocak, Tombak 2,5 yaşında. Herkes bakıyor ama alıcısını daha bulamadı. Günlük 40 lira masrafı var. Her gün 20 kilo yem yediriyoruz. 7 bin liraya satacağız. Ama alıcısını daha bulamadı dedi.
     Suşehri ilçesine bağlı Tatar köyünden pazara gelen Mücahit Şahin adlı besici, beslediği 2 yaşındaki Polat isimli boğayı 8 bin liraya sattığını belirtti.
     Satışların iyi gittiğini ifade eden Şahin, bu yıl kurbanlık fiyatlarının ucuz olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER