TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Aslan:

TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Aslan: Vatandaşlarımız vakfımıza kurban bağışında bulunarak hem dini vecibelerini yerine getirmiş hem de şehit ailesi ile gazi Mehmetçiklerimize yardım etmiş olacaklar


DENİZLİ (A.A) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi emekli tuğamiral Ufuk Aslan, vatandaşlardan Mehmetçik Vakfına kurban bağışında bulunmalarını istedi.
     Aslan, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, TSK Mehmetçik Vakfının, subay, astsubay ve sivil memur dışında, sadece davul zurnayla askere uğurlanıp hayatını kaybeden er ve erbaşların aileleri ile gazi olan er ve erbaşlara yardım yaptığını belirtti.
     Vakıf olarak 10 bin 342 şehit ailesi, malul gazi ve engelli Mehmetçik ile bunların çocuklarına yardım yaptıklarını, bunlardan 2 bin 700ü öğrenci olduğunu belirten Aslan, vakfın bu hizmetleri yerine getirmesindeki en büyük gelir kaynağının ise vekaletle kurban kesimi bağışlarından kaynaklandığını kaydetti.
     Aslan, vakfı olarak 1996 yılından itibaren sürdürdükleri vekaletle kurban kesim faaliyetini bu yıl da halkın güvenine layık olacak bir şekilde icra edeceklerini dile getirerek, şunları söyledi:
     Yıldan yıla bağışlarda bir artış var. Geçen yıl son günlerde kurbanlıklar bittiği için bağış kabul edemedik. Bu yıl bağış miktarının daha da artacağını düşünüyoruz. Vekaleten kurban bağışında bulunacakların bağışlarını son güne bırakmamalarını önemle rica ediyoruz. Vatandaşlarımız vakfımıza kurban bağışında bulunarak hem dini vecibelerini yerine getirmiş, hem de şehit ailesi ile gazi Mehmetçiklerimize yardım etmiş olacaklar. Bağışta bulunmak isteyenler kurban bedeli olan 520 lirayı bankalar yardımıyla veya internet sitesinden yatırabilirler.
     Aslan, kurban kesim işleminin belirlenen 11 ilde yapılacağını ve ilk aşamada kesilen kurbanların etlerinden bu illerde ki şehit aileleri ile gazilere 4er kilo et dağıtımı yapılacağını, geri kalan etlerin ise yıl içerisinde yine şehit ve gazi ailelerine yardım amaçlı olarak değerlendirileceğini ifade ederek, vakfa kurban kesimi için vekalet verenlere, kesim sonrası teşekkür mektubu ile noter onaylı kesim tutanağı ve kurban kesim görüntülerinin CDsinin gönderileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER