Kurban Bayramı önlemleri

Kurban Bayramı önlemleri


KAYSERİ (A.A) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların dini vecibelerini uygun ortamlarda yerine getirmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.
     Kayacan, yaptığı açıklamada, alınan tedbirlerle vatandaşların sağlıklı hayvan seçiminde bulunmalarını ve yayılması muhtemel hastalıkları önlemeyi amaçladıklarını belirtti.
     Kente sağlıksız hayvanların giriş yapmasının kontrollerle engellendiğini ifade eden Kayacan, şu bilgileri verdi:
     Kurban Bayramı döneminde polis ve jandarmanın yaptığı yol kontrollerine müdürlüğümüzden veteriner hekimler de katılıyor. Belgesiz ve sağlıksız hayvanların nakillerine izin verilmiyor. Kurbanlık satışı yapan yerler ile kesim alanları da bayram süresince veterinerler tarafından denetlenecek. Ayrıca, İl Kurban Komisyonunca belirlenen yerler dışında veteriner sağlık raporu, nakil beyannamesi ve küpesi olmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alınmaları ve satılmaları yasaktır. Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan artıkların uygun şekilde hazırlanmış, kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülerek imhası sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kurban Bayramı önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER