Kurbanlıklara kötü muamele etin kalitesini düşürebiliyor

Kurbanlıklara kötü muamele etin kalitesini düşürebiliyor -Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: -Kesim işlemi sırasında kötü muamele gören kurbanlıkların kanının iyi akıtılamamasının etin kısa sürede bozulmasına neden olduğ


SAKARYA (A.A) - Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kesim işlemi sırasında kötü muameleye maruz kalan kurbanlıkların etinin kısa sürede bozulabileceğini bildirdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kurbanlık seçiminde kondisyonu iyi ve tüyleri parlak hayvanların tercih edilmesi gerektiği, çok zayıf, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanların satın alınmaması gerektiği belirtildi.
     Görünüşü canlı olmayan, salya ve burun akıntısı olan, yara, şişlik ve ödemi bulunan hayvanların tercih edilmemesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, Bunun için satıcıdan hayvanın nereden geldiğini gösteren menşe şahadetnamesi istenmeli, hayvanların kulağında küpesi olmalıdır. Kesim işlemi sırasında kötü muamele gören kurbanlıkların kanının iyi akıtılamamasının etin kısa sürede bozulmasına neden olduğu bilinmeli. Bu nedenle hayvanlar strese sokulmadan ve acı çektirilmeden kesilmelidir ifadelerine yer verildi.
     Ayrıca, etlerin temiz kap ve poşetlerle taşınması, güneş görmeyen serin yerde dinlendirilmesi, etlerle iç organların aynı kapta saklanmaması gerektiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kurbanlıklara kötü muamele etin kalitesini düşürebiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER