Kuru bakliyatla Osmanlı Devlet Arması yaptı

Kuru bakliyatla Osmanlı Devlet Arması yaptı -Çanakkale Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Özkan, 10 farklı kuru bakliyatı kullanarak 1 metrekare ebadında Osmanlı Devlet Arması tablosu oluşturdu -Özkan: Bu çalışma, bize gümüş


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Özkan, 10 çeşit kuru bakliyatı kullanarak 1 metrekare ebadında Osmanlı Devlet Arması tablosu yaptı.
     İl merkezindeki bir otelde asistan aşçı olarak çalışan Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutfaktaki hünerlerinin yanı sıra aşçılık becerilerini kullanarak sanat yapmaya meraklı olduğunu söyledi.
     Bunun için bazı denemeleri olduğunu anlatan Özkan, ince ve kalın bulgur, ekmeklik buğday, pirinç, susam, haşhaş, mercimek gibi 10 farklı kuru bakliyatı kullanarak Osmanlı Devlet Arması yaptığını anlattı.
     Özkan, armadaki bazı bayrakları hazırlamak için bakliyatlarda gıda boyası kullandığını ifade ederek, Bu çalışma bize, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışmasının güzel sanatlar ve display ekmek büfesi kategorisinde gümüş madalya ve kupa kazandırdı dedi.
     Yemek ve tatlılarında simetri ile görselliğe önem verdiğine işaret eden Özkan, şunları söyledi:
     İşimden arta kalan zamanda hazırladım bu çalışmayı. Bakliyatların büyüklükleri aynı değil. Örneğin köftelik ince bulgur ve pirincin birbirine karışmaması için yapıştırma sürecinde 2 saat beklediğim oldu. Çok yakın ve detaylı çalışmalarda beni yoran bölümler oldu. Özellikle bayrak bölümleri ve diğer ince kısımlarda ürünlerin karışmaması için cımbız kullandım. Çok önemli zamanımızı aldı, ancak güzel bir çalışmayı ortaya çıkardık. Bu anlamda mutlu ve gururluyum.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kuru bakliyatla Osmanlı Devlet Arması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER