Kuşadası için uluslararası mimarlık projeleri çizilecek

Kuşadası için uluslararası mimarlık projeleri çizilecek


AYDIN (A.A) - Kuşadası Belediyesinin davetlisi olarak 6 ülkeden gelen mimar ve şehir plancıları, Türk meslektaşlarıyla Kuşadası için yeni projeler geliştirecek.
     Uluslararası Mimarlık Akademisinin (IAA) katkılarıyla Rusya Federasyonu, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Slovenyadan mimar ve şehir plancıları, Kuşadasına geldi.
     Rusya Mimarlar Odası Başkanı Yuri Platonovun da aralarında bulunduğu 30 mimar ve şehir plancısı, Uluslararası Mimarlık Akademisi Türkiye Bölge Başkanlığını da yürüten Ahmet Vefik Alpin girişimiyle yürütülen çalışma sonucunda Kuşadası için yeni projeler üretecek.
     Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kuşadasının imarla ilgili gelişimini bilimsel görüşlere dayandırabilmek, bu konuda farklı bakış açılarını alabilmek amacıyla geçen yıl başlattıkları sürecin devam ettiğini belirtti.
     Hemşehrileri de olan Ahmet Vefik Alpin girişim ve katkılarıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Altungün, şunları kaydetti:
     Kuşadasının 26 kilometrelik sahil bandını kapsayan sahil siteleri bölgesi, ilçemizin önemli noktalarından Kesedağında bulunan alan, özelliştirme idaresinden belediyemize verilmiş marina karşısında sosyal tesis alanı ile şehir merkezi, sahil bandı, Barbaros Bulvarı, Kervansaray çevresi, Kaleiçi ve Kalekapısı bölgesinde genç mimarlar proje hazırlayacak. Genç mimar arkadaşlarımız yapacakları çalışmaları belediyemize öneri paketi olarak sunacaktır. Bunlar, 2014 yerel seçimlerinden sonraki süreçte uygulamaya girecek olan büyükşehir statüsünde çalışmalarımıza yol gösterici olacaktır. Böylesine önemli çalıştaylardan, belediyemizin ekiplerinin yanında ilçemizin değerleri mimarlarının yararlanacağı inancındayım. Kuşadası 3-5 siyasetçinin sürekli kısır döngü içerisinde kavga ettiği bir yer değil, böylesine önemli çalıştayların yapıldığı Türkiyenin en önemli bir turizm merkezlerinin başında gelmektedir.
    
     Muhabir: Eşber Okayer
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kuşadası için uluslararası mimarlık projeleri çizilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER