Kuşaklar Buluşuyor Yarışması

Kuşaklar Buluşuyor Yarışması -Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye 8incisi oldu


BİLECİK (A.A) - Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünün, İl Gençlik Merkezleri bünyesinde gençler arasında düzenlediği "Kuşaklar Buluşuyor Yarışması"nda Türkiye 8incisi oldu.
     Köyden kente bakış, kentten köye gidiş, inceleme, araştırma ve belgeleme aşamalarında "Eski Düğün, Yeni Gelin" adlı eserle 15-20 yaş kategorisinde Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 9 ve 10uncu sınıf öğrencilerinden Taylan Keser, Eray Bilen, Esra Öndar, İbrahim Dairecioğlu, Ayşe Sıla Orun, Ali Cengiz, Türkiye 8inciliğini kazandı.
     Okul Müdürü Coşkun Bakırtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, genellikle matematik ve fen bilimlerindeki proje çalışmalarıyla ön plana çıkan okulun, sosyal nitelikli bir projede de başarılı olmasının kendisini mutlu ettiğini bildirdi.
     Bakırtaş, şöyle devam etti:
     "Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinin, sosyal nitelikli bir projede de Bilecikte ilk üç dereceyi alması ve akabinde Türkiye finalinde 8inci sırada yer alması, okul müdürü olarak beni son derece mutlu etti. Türk kültürünün ve değerlerinin bu tür sosyal projelerle gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması adına projeyi çok değerli buluyorum. Bu kültür mirasının, ancak böyle projelerle gelecek nesillere aktarılabileceğine inanıyorum. Projede Türkiye 8incisi olan öğrencilerimizi ve Bilecik 2ncisi ve 3üncüsü olan öğrencilerimizi de kutluyorum. Öğrencilerimize, Ankara seyahati konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleri olacağına inanıyorum."
     Projenin danışman öğretmeni Şeyma Manav ise projenin, Türkiye genelinde ilk kez yapıldığına dikkati çekti.
     Ocak ayında proje tanıtımının ardından öğrencilerle neler yapabileceklerini tartışıp çok kısa sürede 3 ayrı proje sunduklarını ifade eden Manav, şunları kaydetti:
     "Bu 3 projemiz de Bilecikte 26 proje arasından ili temsil etmek üzere seçildi. Projede, Yörük köylerinde yıllardır sürdürülen gelenek ve göreneklere göre yapılan düğünler ve köylerde yaşamak durumunda kalan, eski kuşaklarla buluşturulan yeni gelinler anlatıldı. Aslında danışman öğretmene gerek yoktu ama öğrencilerimle birlikte gönüllü olarak projede bulunmak istedim. Bu projede öğrencilerimiz çok büyük emek harcadı ve güzel bir başarı aldılar. Ben de öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum."
     Öğrenciler de başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, proje sürecinde köylülerin kendilerine çok yardımcı olduğunu ve bu başarıda onların da büyük paylarının bulunduğunu vurguladı.
     Türkiye genelinde toplam 626 proje arasından 53 eserin ödüle layık görüldüğü ve Türkiye finalinde dereceye giren projeler için 19 Mayısta Gençlik ve Spor Bakanlığında ödül töreni gerçekleştirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kuşaklar Buluşuyor Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER